Waarom NovaQi?

NovaQi is het coachbedrijf dat ondersteuning biedt aan bedrijven en managementteams. Novaqi verzorgt teamtrainingen met de inzet van paarden. Tevens kun je bij ons terecht voor individuele coachsessies door middel van coaching met en zonder paarden. Daarnaast is NovaQi gespecialiseerd in het coachen van pubers. Dit doen we in de vorm van de training “Paardenkracht voor Pubers”, voor kinderen vanaf 11 jaar.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: paardencoaching gaat niet over het coachen van paarden, maar om het inzetten van paarden als hulpmiddel bij het coachen van mensen. Er wordt niet op de paarden gereden tijdens het coachen. We zetten ze op een andere wijze in. Tijdens paardencoaching is het paard in feite de collega van de menselijke coach. We maken hierbij gebruik van het natuurlijk gedrag van paarden. Om in de natuur als kudde te kunnen overleven scannen paarden voortdurend hun omgeving en de andere leden van de kudde. Het gedrag van de overige kuddeleden vertelt of ze veilig zijn of actie moeten ondernemen. Van deze kwaliteit maken we ook gebruik bij paardencoaching. Het paard dat als coachpaard aan het werk is scant tijdens de coachsessie de omgeving en daarmee eveneens de persoon die gecoacht wordt. Het paard spiegelt het gedrag en de emoties van de mens en biedt daarmee aan jou gelegenheid om zelf tot inzicht te komen. Doordat het paard je een spiegel voorhoudt word je soms geconfronteerd met gedrag waarvan je jezelf niet eens bewust bent. En dat doet een paard zonder oordeel. Verander je gedrag en het paard zal hier direct op reageren. Dit betekent dat een sessie paardencoaching direct impact kan hebben op jouw leven.

NovaQi Coaching kan tevens behulpzaam zijn bij de volgende thema’s;

  • Balans Werk-Privé
  • Zelfontplooiing
  • Stress en Burnout
  • Samenwerken en teamontwikkeling
  • Loopbaan en Carrière

 

Westcordhotel Seeduyn

NovaQi Coaching heeft een samenwerkingsverband met het Westcord Seeduyn hotel op Vlieland. NovaQi verzorgt de paardencoaching welke door Westcord Seeduyn wordt aangeboden.  Meer informatie: Paardencoaching op Vlieland

Team
Elaine
Elaine
Elaine
Instructrice & Eigenaresse
Bianca
Bianca
Bianca
Instructrice
Magda
Magda
Magda
Instructrice
Sfeerimpressie