Elaine Olde Riekerink

Oprichter NovaQi Coaching

Het is mijn passie om mensen te helpen de beste versie van zichzelf te worden.

Als jong meisje verhuisde ik naar het prachtige eiland Vlieland, samen met mijn vader, moeder en broertje. Wat een fantastische plek om op te groeien! Hier leerde ik de kracht van de natuur in alle seizoenen kennen. Uren speelden we in het duin en bos, de geur van het eiland kan ik nog steeds oproepen. Daar hoort ook de geur van paarden bij. Achter de duinrand aan het Noordzeestrand was een manege en op zaterdagochtend kregen we daar les. De mooiste lessen waren de buitenritten. Op een paard met de wind om me heen en de geur van paard, bos, duin en zee in mijn neus was ik in mijn element. Op Vlieland ontdekte ik de kracht die uitgaat van het contact met paarden.

Mijn ouders scheidden en het verdriet hierover kon ik delen met de paarden op stal. Alles wat me dwars zat was veilig bij deze lieve dieren. Er was geen oordeel, ik hoefde me niet te schamen. Hun rust en kracht hielpen me door deze tijd heen.

Na mijn verhuizing van Vlieland voor mijn opleiding, het overlijden van mijn broertje, het huwelijk met mijn lieve rots in de branding en de geboortes van onze vier zonen kwam ik tot de conclusie dat mijn werk als secretaresse niet meer bij me paste. Een langdurige burn-out was nodig om schoon schip te maken met de pijn en het verdriet uit het verleden. Nog steeds ben ik mijn man dankbaar dat hij me na de moeilijkste periode heeft verrast met paardrijlessen. Hij kent mijn liefde voor paarden en wist wat ik nodig had. Weer tussen de paarden vond ik mezelf terug. En zo kwam mijn eerste eigen paard bij mij: Up. Hij spiegelde me perfect! Dat was een krachtige leerschool.

Wat het met me deed, gun ik anderen ook. Mijn wens was om anderen ook te willen gaan helpen hun eigen inzichten te vinden. Ik werd paardencoach en ondersteund door mijn opleiding NLP Paardencoaching en NLP Practitioner. Telkens wanneer “het kwartje valt” tijdens een sessie paardencoaching zie ik dat mijn coachee nieuwe energie krijgt. Het is mijn passie om mensen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Samen met een paard als collega-coach bied ik hiervoor de ruimte.